ALBLASSERDAM – Vanuit een woning aan de Lekstraat in Alblasserdam is in de nacht van dinsdag op woensdag 15 juli 2020 een koningspython (Ball python) ontsnapt. Het dier ontsnapte in de nacht en is sindsdien spoorloos. In de omgeving is naar de slang gezocht, maar tot en met woensdag 22 juli 2020 nog zonder resultaat.

De eigenaresse vraagt mensen uit te kijken naar het dier. De dierenambulance en de politie zijn al op de hoogte gebracht. Wie de slang ziet, wordt verzocht even een berichtje via Facebook te sturen naar Renate Groenendaal. Het dier is volgens Renate handtam en niet gevaarlijk “Als ze durven kunnen ze hem oppakken en het mij laten weten. Hij doet niks.”

Wiki
De koningspython (Python regius) is een niet-giftige slang uit de familie pythons (Pythonidae). Het voedsel bestaat uit knaagdieren, amfibieën, hagedissen en vogels. Deze worden ’s nachts gevangen want overdag zit deze soort veelal verscholen in donkere plaatsen zoals termietenhopen, holen in de grond en onder boomwortels. Het is een op de grond levende slang die met enige regelmaat wil klimmen en die zijn prooi wurgt voordat deze wordt opgegeten. De koningspython bijt zeer zelden. Bij gevaar rolt deze slang zich op als een bal met de kop in het midden ter bescherming, vandaar de Engelstalige naam ‘ballpython’. Het legsel bestaat uit drie tot acht eieren, die worden uitgebroed tussen rotsen of in ondergrondse holen.