ALBLASSERDAM – Net als ieder jaar is er de eerste week van de zomervakantie de Vakantie Bijbel Week (VBW). Voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar is er de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen, zijn er ideeën voor knutsels en leuke sketches. Dit alles aan de hand van een Bijbel-gerelateerd thema. Dit jaar is het: Duik erin! Omdat de organisatie van de VBW 2 maanden geleden een besluit moest nemen over hoe door te gaan, is ervoor gekozen de VBW niet in Landvast te organiseren. De kinderen kunnen op maandag 20 juli tussen 9.30-11.00 uur op twee verschillende pleinen in het dorp een VBW-tas op komen halen.

Hierin zitten 3 enveloppen voor maandag, dinsdag en woensdag. Zo kunnen de kinderen met allerlei tips thuis of met vriendjes of vriendinnetjes uit de straat toch een VBW-week houden. Op maandag is de VBW-tas op te halen bij de VBW-‘was’straat aan het Scheldeplein en het kerkplein van de Grote Kerk. Ook krijgen de kinderen iets lekkers mee.

Op donderdag 23 juli is er weer de VBW-‘was’straat tussen 9.30-11.00 uur. Dan krijgen ze een envelop mee voor de donderdag (vrijdag of zaterdag uit te voeren) en voor de zondag. Ook kunnen de kinderen donderdag een opdracht inleveren van één van de eerdere dagen en krijgen dan een cadeautje. Zondag is er de online welkomdienst in de Grote Kerk, waar ook het themalied wordt gezongen.

De organisatie van de VBW hoopt dat de kinderen een fijne eerste vakantieweek hebben en uitzien naar de VBW. Hopelijk kan volgend jaar alles weer fysiek bijeenkomen, dan zullen er ook weer tieneravonden en een theater-avond mogelijk zijn. De deelname aan de VBW is gratis.

Deel dit bericht via...