KINDERDIJK – Bij Kinderdijk is het sinds deze week een stuk drukker dan normaal met wegverkeer. Vele tientallen automobilisten nemen namelijk de veerpont bij Kinderdijk, omdat bij de Algerabrug bij Krimpen aan de IJssel de wisselstrook is afgesloten. Het verkeer stond dinsdag 14 juli 2020, al vanaf de Van Brienenoordbrug muurvast. De file zorgde voor een vertraging van minimaal één uur voor verkeer vanaf de A16.

Weggebruikers vanaf Alblasserdam in de richting van Kinderdijk hadden ook last van vertraging. Omdat automobilisten richting Krimpen aan de Lek probeerden om te rijden via Kinderdijk, stond ook voor de veerpont vanuit Kinderdijk een flinke file.

De drukte dinsdagavond voor de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel had ook te maken met een storing aan de slagboom in Capelle aan den IJssel. De slagboom moet voorkomen dat het verkeer in de spits via Capelle aan den IJssel naar Krimpen aan de Lek rijdt en daar invoegt op de Algeraweg. Door een storing kon de slagboom niet naar beneden. Dat leidde dinsdag in de avondspits tot extra vertragingen.

De werkzaamheden aan de brug zorgen al twee dagen voor opstoppingen en veel vertraging. Het werk aan de Algerabrug startte 13 juli en zorgt voor veel files. De wisselstrook van de brug is afgesloten om deze te kunnen aansluiten op de nieuwe fly-over en de Nieuwe Tiendweg. De werkzaamheden duren tot 28 augustus.