NIEUW-LEKKERLAND – Een vrouw is maandagochtend 13 juli 2020 beroofd van haar net opgenomen geld in Nieuw-Lekkerland. De dader, een getinte man met donker haar en met pijpenkrullen tot zijn schouder, ging er direct vandoor en wordt nog gezocht. De vrouw nam geld op bij de de automaat aan de Adriaan Heynisstraat. Na het pinnen werd ze beroofd van haar geld en zag ze de straatrover hard wegfietsen met haar lichtblauwe boodschappentas. De politie is op zoek naar getuigen. Rond 10.15 uur stak de vrouw haar pinpas in de geldautomaat en stopte de briefjes geld in haar portemonnee, die ze vervolgens weer in de boodschappentas deed. Ze liep door naar het Kleijburgplein.

Opeens voelde ze een harde ruk aan haar pols en zag ze een man er met haar tas vandoor gaan. Hij was op de fiets en vluchtte in de richting van Schoonenburglaan. De vrouw was erg van slag en belde meteen de politie. Er is een onderzoek gestart waarin de politie camerabeelden zal uitkijken en getuigen zoekt.

Wie (her)kent de straatrover?
De man heeft een getinte huid en donker haar met pijpenkrullen bijna tot op zijn schouders. Hij is ongeveer 1.80 m lang en tussen de 30 en 40 jaar oud met een gezet postuur. Vanmorgen droeg hij een donkere lange spijkerbroek en een zwarte korte jas. De boodschappentas waarmee hij er vandoor ging is licht blauw. Alle informatie is welkom. Tip via 0900-8844 of naar 0800-7000 als u liever anoniem blijft.