ALBLASSERDAM – Ruim zestig mensen zijn zaterdag 11 juli 2020 naar de West-Kinderdijk in Alblasserdam gegaan, omdat daar, boven rivier De Noord, ter hoogte van het Rijzenwiel, een zeldzame zeevogel was gespot. De vogel draagt de naam ‘kleinste jager’. De vogel werd ontdekt door Pieter Klootsema en twintig minuten later herontdekt door Arie-Willem van der Wal.

Van der Wal vertelt: “De kleinste jager lijkt een beetje op een meeuw maar is veel bruiner. De naam jager dankt hij aan het feit dat hij achter meeuwen aan vliegt net zo lang tot hij zijn prooi laat vallen of uitbraakt. De vogel broedt boven de Poolcirkel. Dat deze vogel in het binnenland in de zomer wordt gezien is mega zeldzaam.”

De vogel heeft urenlang boven Alblasserdam en omgeving gevlogen. De vogel werd ook waargenomen aan de overkant van de rivier, bij de Crezéepolder.

Foto’s: Bram Roobol en Stefan van Aarle.