ALBLASSERDAM – Ruim vijf maanden nadat de eerste paal werd geslagen voor de nieuwbouw van christelijk integraal kindcentrum De Twijn langs de Parallelweg in Alblasserdam is het hoogste punt bereikt. Om deze feestelijke mijlpaal te markeren heeft Ilona Dulfer, voorzitter van de raad van toezicht van PIT kinderopvang & onderwijs, de Nederlandse vlag in top gehesen bij de nieuwe school.

Na het hijsen van de driekleur sprak Ilona Dulfer lovende woorden voor de medewerkers van Topos architectuur & bouwkunde, aannemingsbedrijf C. Hoogvliet en Zn. en de onderaannemers. Ook feliciteerde ze de gemeente Alblasserdam en PIT, maar vooral de kinderen van De Twijn met het nieuwe hoogtepunt in de bouw. “Als alles volgens plan blijft gaan, mogen zij in februari 2021 hun intrek nemen in de nieuwbouw. Het wordt echt een geweldig kindcentrum. Het is helemaal ontworpen vanuit het ontwikkelrecht en het bewegend ontwikkelen en leren van kinderen, van baby tot puber. Het gebouw biedt straks allerlei voorzieningen die hen helpen al hun talenten optimaal te ontwikkelen. Bovendien wordt het ook qua duurzaamheid een toekomstbestendig pand,” benadrukte de voorzitter van de raad van toezicht. Tot slot wenste ze alle aanwezigen nog veel succes met alle bouwwerkzaamheden en werden de bouwers in het zonnetje gezet met een lunch.

Proeflokaal
Directeur Martijn Beekhof van ikc De Twijn benadrukte dat het team van De Twijn blij is met het voorspoedige verloop van de bouw. “We kijken reikhalzend uit naar het moment waarop we de nieuwbouw in gebruik mogen nemen. De kinderen weten dat we een trap krijgen die tegelijkertijd een tribune is, een klimwand, netten in het gebouw, een ruim speelleerplein buiten, ruimte voor een natuurtuin op het dak en allerlei speel- en leeractiviteiten die mogelijk zijn door de flexibele indeling. Ze kunnen niet wachten! Ook de ouders van de baby’s, dreumesen en peuters verheugen zich op de kleurrijke nieuwbouw en zijn benieuwd naar het knusse buitenplein in het groen.” Inmiddels is de dakbedekker aan de slag. Zodra de dakbedekking is aangebracht, kunnen de dekvloeren worden gestort en kan de vloerverwarming voor het kinderdagverblijf worden geplaatst. De timing daarvan is belangrijk, want het drogen van het cement voor de vloeren duurt zo’n zeven weken. Na de zomervakantie kunnen de bouwers binnen verder met hun werk. In week 36 staat de inrichting van een proeflokaal op de planning.