ALBLASSERDAM – De gemeenteraad in Alblasserdam heeft woensdagmiddag 8 juli 2020 een minuut stilte gehouden voor de coronaslachtoffers in Alblasserdam en daarbuiten. Burgemeester Jaap Paans vertelde tijdens de raadsvergadering dat in Alblasserdam in de afgelopen periode 41 mensen officieel besmet zijn (geweest) met het coronavirus. “Dat is gelukkig inmiddels al vijf weken hetzelfde aantal, qua registraties. We weten ook dat er tien geregistreerde ziekenhuisopnames zijn.”

Paans vervolgde: “En helaas weten we ook dat er vier Alblasserdammers zijn geregistreerd, waarvan we zeker weten dat corona de doodsoorzaak is geweest. En er zijn er meer, die ons bekend zijn, waarvan aannemelijk is, dat toch het coronavirus van doorslaggevende betekenis in het overlijden is geweest. Ik weet zelf van twee gevallen.”

“ik wil u vragen even te gaan staan, om daar op gepaste wijze bij stil te staan. Ik vraag om een ogenblik stil te zijn en in gedachten te zijn bij hen die het virus niet hebben kunnen overleven en bij allen die door het virus zijn getroffen. Zowel in Alblasserdam als daarbuiten.”