ALBLASSERDAM – Bij supermarkt Plus Van Holten aan de Sportlaan in Alblasserdam is deze week een spaaractie van start gegaan, waarbij winkelend publiek kan sparen voor negen lokale sportverenigingen. In het totaal zal er 10.000 euro worden verdeeld onder de clubs. Dat geld mag de deelnemende club vrij besteden.

Meedoen
Klanten krijgen vanaf heden tot 19 augustus 2020 bij elke tien euro aan boodschappen bij Plus in Alblasserdam een zegel. Deze zegels worden op een spaarkaart geplakt. Bij twintig zegels is deze kaart vol. De volle kaart heeft een waarde van €2,50. Met deze spaarkaart kan de klant doneren aan een deelnemende vereniging naar keuze door de kaart in de inleverton van de betreffende vereniging te stoppen.

Ook online
Aan het einde van de periode worde alle spaarkaarten geteld en ontvangt de vereniging het totaal aan ingeleverde vouchers in euro’s terug. De actie geldt ook voor online bestellingen. Klanten kunnen in opmerkingen zetten zegels te willen sparen. Elke online klant krijgt ook spaarkaarten bij de bestelling.

Steun voor clubs
Michael van Holten van de supermarkt vertelt: “Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel sportverenigingen het financieel moeilijk hebben. Door het stopzetten van de competities en trainingen lopen de sportvereniging een deel van hun inkomsten mis, onder andere kantine, sponseringen en lidmaatschap. Het leek ons een mooi initiatief om deze lokale sportverenigingen te steunen in deze tijd.”

Deelnemers
Aan de actie doen mee: Atletiekclub Alblasserdam (AAA), voetbalvereniging De Zwerver uit Kinderdijk, voetbalvereniging Alblasserdam, Hockeyclub Souburgh, de Alblasserdamse Tennisvereniging, korfbalvereniging CKC Kinderdijk, gymnastiekvereniging KDO, de Alblasserdamse IJsclub en zwem- en poloclub Wiekslag.

Advertorial