NIEUW-LEKKERLAND – Op de inmiddels beruchte kruising Middelweg / Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland zijn dinsdagavond 7 juli 2020 twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Een 18-jarige man uit Streefkerk verleende geen voorrang aan een 19-jarige automobiliste uit Nieuw-Lekkerland. Een botsing volgde. De auto van de Streefkerker reed na de botsing met de auto nog een paal om en kwam tegen een boompje in een voortuin bij een woning tot stilstand.

De bijrijder van de Streefkerker, een 15-jarige jongen, knalde met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij vertelde dat hij zijn gordel om had, maar dat deze tijdens de botsing losschoot. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder zelf bleef ongedeerd. De automobiliste uit de andere auto, die sinds een week de auto had, had last van haar nek en knie en is ook per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De 18-jarige automobilist wordt verdacht van roekeloos rijgedrag. Hem wordt daarom het overtreden van artikel vijf van de wegenverkeerswet verweten. De officier van justitie zal gaan bepalen welke straf hieraan wordt gekoppeld.

Een bergingsbedrijf heeft de twee auto’s van de weggehaald. In de afgelopen jaren vonden er tal van ongevallen plaats op de kruising. De maximumsnelheid daar is 30 kilometer per uur.