NIEUW-LEKKERLAND – Rondom de Hoge Boezem en het Raadhuisplein in Nieuw-Lekkerland heeft zondagavond 5 juli 2020 een vechtpartij plaatsgevonden tussen jongeren. Dat meldt de politie maandag. Zondag meldde een politiewoordvoerder dat er één persoon door tien man in elkaar zou zijn geslagen, maar dat blijkt uiteindelijk niet zo te zijn. “Dat was bij ons wel de eerste melding, maar later bleek het te gaan om een ordinaire ruzie tussen jongeren. Eén iemand heeft een bloedneus opgelopen,” zegt politiewoordvoerster Marjan Koert.

Na de melding rende een aantal jongeren weg. Dit werd gezien vanuit de politiehelikopter, die toevallig in de buurt was toen de melding binnenkwam. Vanuit de heli werden de jongeren gevolgd. Niet veel later konden de tieners staande worden gehouden door agenten op de grond. “Zij zijn echter niet aangehouden, want ze bleken niets met het incident te maken te hebben. Dat kon men vanuit de helikopter natuurlijk niet zien,” vertelt Koert.

Volgens de politiezegsvrouw gaat het om een langlopende vete tussen twee groepen jongeren. Het zou daarbij gaan om gelovige en niet-gelovige jeugd. “De wijkagent gaat met beide partijen in gesprek en zal proberen te bemiddelen om daarmee de vete op te lossen,” aldus de woordvoerster.

Het verhaal dat een man een jongen van een scooter zou hebben geduwd, waarna de man, mogelijk een familielid van één van de betrokkenen, klappen zou hebben gehad van een aantal jongeren, kan de politiewoordvoerster niet bevestigen.

Dit bericht is bijgewerkt met nieuwe informatie op maandag 6 juli om 09.15 uur.