ALBLASSERDAM – In en bij het pand op het Mercon-Kloosterrein aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam heeft zaterdag 4 juli 2020 brand gewoed. Aan de buitenkant van de loods stond een stuk klimop in brand en binnen brandde een klein deel van de loods. Vanwege de rookontwikkeling, schaalde de meldkamer, nog voor de aankomst van de brandweer, op naar ‘middelbrand’. Het vuur was snel gedoofd. Met de Papendrechtse hoogwerker is nog gecheckt of het dak wellicht ook vlam had gevat. Dat bleek niet zo te zijn.

 

In de afgelopen jaren zijn hulpdiensten al vele tientallen uren bezig geweest met de panden op het oude Mercon -Kloosterrein. Jaarlijks rukt de brandweer meerdere keren uit voor brand in of rondom de loodsen. Bij stormachtig weer is de brandweer ook al een aantal keer in actie gekomen, omdat dakdelen en gevelplaten loswaaiden en op de weg terecht kwamen. De politie heeft op het terrein al meerdere koperdieven en inbrekers aangehouden. Ook groepjes jongeren herhaaldelijk van het terrein verwijderd.

Het is de bedoeling dat er op de locatie woningen worden gebouwd en de loodsen worden afgebroken. Daar wordt al vele jaren over gesproken.