ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een fototentoonstelling over de ‘Gezondheidszorg in Alblasserdam’ samengesteld. De fototentoonstelling is vanaf zaterdag 11 juli 2020 te zien in het gemeentehuis van Alblasserdam. Dit kan tijdens de openingstijden van het gebouw. Te zien zijn foto’s van huisartsen, tandartsen, schooltandarts, ambulance en apotheken. Daarnaast hangen er foto’s van de Cornelis Vroege-stichting, het Groene Kruis, de EHBO en een gezondheidskolonie.

Foto’s gezocht
Voor een nog in te richten tentoonstelling over de politie en de brandweer in Alblasserdam is de werkgroep op zoek naar foto’s en ander materiaal over het verleden van deze hulpdiensten. Wie waren de agenten en brandweerlieden die voor veiligheid zorgden? Ook fotomateriaal van gebeurtenissen, waarbij politie en brandweer betrokken waren, ziet de werkgroep graag.

Mensen die hierover fotomateriaal hebben, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de secretaris van de werkgroep. Dit is mogelijk via e-mail: tentoonstellingenhvwa@hotmail.com Alle foto’s die aangeleverd worden, graag met verklarende teksten zoals jaartal, plaats en namen. Zij worden gescand en onbeschadigd aan de eigenaar geretourneerd.

Foto’s: via HVWA, bewerking: Peter Stam. (De kleuren zouden ongeveer zo geweest kúnnen zijn.)