ALBLASSERDAM – Op diverse plekken in Alblasserdam is vrijdagavond 26 juni 2020 wateroverlast ontstaan. Stortbuien zorgden ervoor dat straten blank kwamen te staan. De brandweer moest er bij de Rederijstraat, de Anjerstraat, de Plantageweg en de Cornelis Smitstraat aan te pas komen om het water weg te laten lopen of te pompen. In Nieuw-Lekkerland sloeg de bliksem in een boom langs de Planetenlaan.

Langs de West-Kinderdijk kwam het water uit de riolering omhoog. Veel vervuild water kwam hierdoor opnieuw in de tuinen terecht. Volgens de omwonenden zou de gemeente wat moeten doen aan het al langer aanwezige probleem met de riolering. 17 juni liepen de achtertuinen ook al onder water en kwam het water uit de riolering in de tuinen terecht. “Dat was de vijfde keer en we konden het zelf allemaal weer schoonmaken. Na onze tuin afgelopen week zelf schoongemaakt te hebben, kwam tijdens de bui op 26 juni het deksel van de riolering weer omhoog en ligt dus voor de tweede keer in anderhalve week de tuin vol met de rioolinhoud. Wie gaat dit oplossen? Onze kinderen willen in de tuin spelen. Nou dat laat je ook niet toe met dit grapje. Echt schoon krijg je dit nooit,” zo laten buurtbewoners weten.

Anderhalve week geleden was het ook al flink raak in Alblasserdam.