ALBLASSERDAM – Het is al jaren een traditie dat in juni een haringparty wordt gehouden in Alblasserdam, waarbij vaak meer dan duizend gasten aanwezig zijn. In verband met het coronavirus kon het feest echter niet op de traditionele manier worden gehouden. Maar het evenement afzeggen was wat Marcel Baanen, eigenaar van Bon Bon catering & events op de Van Hennaertweg in Alblasserdam, geen optie. Samen met het personeel werden er creatieve oplossingen bedacht en zo ontstond er een ‘Haringparty Drive Thru’. Vrijdag 26 juni 2020 kwamen honderden zakenrelaties van Bon Bon langs in Alblasserdam. Daar stond hen leuke verrassingen te wachten.

Bij aankomst op het terrein van Bon Bon werden de gasten hartelijk ontvangen door de gastvrouwen. Op de voorruiten van de auto’s werden nummers geschreven. Vervolgens konden de relaties met hun auto langs diverse punten rijden. Zo kregen zij een alcoholvrije cocktail en een hapje haring. Een deejay zorgde voor de muziek. Even verderop stond een zanger die een persoonlijk liedje zong voor de gasten.

Nadat men diverse folders in ontvangst had genomen, werd een doos met daarin onder meer haring, drank en haringsnoep overhandigd.

95 procent omzetdaling
Tot slot kon men de auto schoon laten maken. De ‘drive thru’ was geopend tussen 13.00 en 19.00 uur. Honderden mensen kwamen langs om een pakket op te halen. Marcel Baanen vertelt: “We willen hiermee laten zien dat we er nog zijn. In onze branche zijn al veel bedrijven omgevallen. Ook wij hebben een omzetdaling van 95 procent vanwege de coronacrisis. Daarom zijn wij nu op zoek naar andere mogelijkheden om te blijven overleven. Zo gaan wij ons ook steeds meer richten op de particulieren.”

Particulieren
Baanen vervolgt: “Ons klantenbestand bestond voor 98 procent uit zakelijke relaties. In de komende tijd gaan wij ons meer op de particulieren richten, zodat ongeveer 30 procent van het klantenbestand gaat bestaan uit particulieren.”

Maaltijden bestellen
Via https://www.bonbonathome.nl/ kunnen tegenwoordig maaltijden van topkwaliteit worden besteld. De maaltijden kunnen worden thuisbezorgd.

Verhuur
Verder wil Bon Bon de ‘verhuurtak’ voor particulieren uit gaan breiden. Wie voor een goed tuinfeest een wijnbar in zijn achtertuin wil of statafels, glaswerk of bestek nodig heeft, kan hiervoor bij Bon Bon terecht. Een nieuwe website voor de verhuur is in de maak en gaat op korte termijn online.

Advertorial