ALBLASSERDAM – Bij brandweer Alblasserdam is vrijdag 26 juni 2020 de nieuwe brandweerboot gestald. De boot staat op een trailer in de kazerne en is bedoeld voor inzetten rondom het waterrijke molengebied bij Kinderdijk. De boot is zal ook regionaal inzetbaar worden. In de komende periode worden de brandweervrijwilligers opgeleid en getraind om met de ‘brandweerhulpboot’ om te gaan.

“We leveren brandweerzorg op het land en ook te water. In onze regio hebben we een bijzonder en mooi gebied: Kinderdijk. Samen met de Ambulancedienst is een nieuwe brandweerhulpboot aangekocht voor dit gebied,” zo laat de Veiligheidsregio ZHZ vrijdag weten.

Tot acht jaar geleden had Alblasserdam een eigen brandweerboot. Deze boot werd toen, vanwege bezuinigingen, verkocht. De taken van de wegbezuinigde boot, werden deels waargenomen door de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Het andere deel van de taken werd overgenomen door de blusboot van de veiligheidsregio.