ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is vrijdagochtend 26 juni 2020 rond 05.30 uur met spoed uitgerukt naar de Pruimendijk in Ridderkerk. In een woning had een persoon een hartstilstand gekregen. Het was de bedoeling dat de persoon na de reanimatie, met behulp van de brandweer uit de woning zou worden gehaald. De persoon overleed echter, waardoor de ‘afhijsing’ zoals dat in brandweertermen heet, niet meer hoefde plaats te vinden. Later op de ochtend kreeg de brandweer een melding over een vrachtwagenbrand net na de Noordtunnel bij Alblasserdam.

Diverse hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Er bleek sprake te zijn van een technisch mankement, waardoor er rook was ontstaan. Er hoefde niet geblust te worden. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen van de weg gehaald.

Foto’s: Stefan van Aarle, Cornelis Buitendijk en Peter Stam.