ALBLASSERDAM – Enkele honderden mensen hebben woensdag 24 juni 2020 op, in en langs het water in Alblasserdam genoten van het zomerweer. Met 29 graden Celsius zochten veel mensen, met name de jeugd, verkoeling rondom de boezems, in de haven, bij het Lammetjeswiel, bij de Nederwaard en De Alblas in Alblasserdam. Bij de Ponykade nabij het Kortland en bij de Haven bij Landvast waren opvallend veel jongeren uit Papendrecht aanwezig.

“Bij ons is alles dicht en in het zwembad mag je alleen als je maximaal 12 jaar oud bent en dan moet je ook nog iets van vijf euro entree betalen. Hier is het veel leuker,” vertelt een Papendrechtse tiener langs het water bij het Kortland. Bij Landvast was zelfs de meerderheid van afkomstig uit Papendrecht. Bij het Lammetjeswiel waren vooral Alblasserdammers en Kinderdijkers aanwezig.

Vanaf de Kortlandse Brug, de Witte Brug die bruin was en vanaf de kade bij de Haven werden sprongen, duiken en bommetjes in het water gemaakt.

Handhaving kwam langs en controleerde onder meer op het bezit van alcohol.

De nieuwe fietsenrekken die zijn geplaatst, werden veelvuldig gebruikt. Er waren echter zóveel bezoekers, dat er lang niet voldoende capaciteit was om alle fietsen in de rekken te stallen.

Ook de komende dagen belooft het nog tropisch warm te worden. Vrijdag wordt het op sommige plekken 32 graden Celsius, zo is de verwachting.

De foto’s die in het Lammetjeswiel zijn gemaakt, zijn inmiddels hier te vinden.