KINDERDIJK –  UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk heropent deze week, na drie maanden gesloten te zijn geweest, weer haar deuren. Vanaf woensdag 24 juni 2020 worden er weer gasten ontvangen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er verplichte looproutes, is een beperkt aantal mensen per locatie toegestaan en is er veel aandacht voor hygiëne en afstand houden.

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk laat op haar website weten: “De rijksoverheid heeft bepaald dat locaties als Werelderfgoed Kinderdijk alleen nog online tickets mogen verkopen, aan een vooraf bepaald aantal bezoekers. Zoals eerder aangekondigd was het plan om een permanente gedeeltelijke afsluiting van het Werelderfgoed te realiseren. Na intensief overleg met bewoners en gemeenten is besloten hier vanaf te zien. Het openbaar gebied wordt ook door de SWEK gemonitord, een zogenaamde telpaal dient hiervoor als extra hulpmiddel. Alleen als het toch te druk wordt en de 1,5 meter afstand in het gedrang komt, kan een tijdelijke beperking van de toegang / afsluiting nodig zijn.”

Voor een bezoek aan Kinderdijk moet men vooraf online een entreeticket kopen. Dit is een all-in ticket, dit houdt in dat het mogelijk is om binnen het toegewezen tijdsslot alle bezoeklocaties in te gaan, inclusief de rondvaartboten. Daarvoor is gekozen om bezoekers maximaal te kunnen spreiden.

Veilig
De SWEK meldt: “Onze medewerkers en vrijwilligers staan te trappelen om weer gasten te gaan ontvangen. In deze turbulente tijd bieden we mensen graag de kans om veilig te genieten van dit iconische stukje Nederland. Ons uitgestrekte Werelderfgoed leent zich uitstekend voor 1,5 meterrecreatie. Wij zijn er klaar voor. Klaar om ons unieke verhaal van ruim zeven eeuwen Hollands watermanagement weer te gaan vertellen.”