NIEUW-LEKKERLAND – Met zijn zelf omgebouwde Duitse ex-brandweerwagen rijdt de vloggende cameraman Kees Aantjes (39 jaar) woonachtig in Dordrecht en opgegroeid in Nieuw-Lekkerland, de komende tijd naar verschillende provincies in Nederland. Voor zijn YouTubekanaal ‘De Vloggende Bestemming’ maakt hij een nieuwe serie ‘Op zoek naar Provincie Parels’ over interessante plekken en mensen in gebieden die vaak onderbelicht zijn. Kees is nog op zoek naar mensen in de Alblasserwaard die hem de mooiste plekjes kunnen laten zien.

Als cameraman voor de nationale televisie reist Aantjes al 19 jaar de wereld over voor tv-programma’s. Maar door de coronacrisis kwam hij thuis te zitten. En stilzitten zit niet in zijn aard. Dus besloot hij zijn eigen YouTubekanaal op te zetten. En niet zonder succes, want hij krijgt zelfs berichten van geëmigreerde Nederlanders die de Hollandse plaatjes en  zijn avonturen leuk vinden.

Geen standaard vlogs
Kees
steekt veel tijd en energie in zijn vlogs “Als ik iets doe, doe ik het goed,” zegt Aantjes. Veel shots maakt hij ook met zijn drone. Hij stapt in het gat dat er is op de YouTubemarkt voor de oudere kijker. “Anders dan de jonge YouTubers, die vaak snelle beelden maken, wil ik mijn kijkerspubliek bedienen met mooie shots, info en soms ook gekkigheid,” vertelt Aantjes.

Viktor Brand en Selma van Dijk
De Dordtenaar wil zijn volgers het gevoel geven dat ze met hem meereizen. Hij vraagt mensen uit de omgeving om samen met hem op pad te gaan. En dat alles met een humoristisch sausje.
Zo is hij vorige week op pad geweest met presentator Viktor Brand en presentatrice Selma van Dijk. Beiden zijn bekenden van de cameraman. Viktor en Selma lieten de gemeente Wijdemeren zien. Ook heeft Kees vlogs gemaakt in De Weerribben, De Achterhoek en Twente. “Ik overnacht vaak op bijzondere plekjes die mensen regelen. Zo stond ik vorige week bij een boer in het weiland en liepen de vosjes langs mijn brandweercamper. Hoe gaaf is dat?”

Oproep aan Alblasserwaarders
Volgende week wil Kees zijn eigen geboortegrond belichten. Hij wil drie vlogs gaan maken in de Alblasserwaard. Eén over de molens die in de schaduw staan van ‘De molens van Kinderdijk’, één over de opruk van de bever in het waterschap en één over de Alblasserwaard in het algemeen. Parels van plekjes die niet zo bekend zijn bij de mensen in Nederland. Hij zoekt daarom ook iemand die het leuk vindt om hem op sleeptouw te nemen en die graag iets over die plek in de Alblasserwaard vertelt. Mensen die het leuk vinden, kunnen hem contacten via zijn Facebookpagina www.facebook.com/devloggendebestemming 

Het youtubekanaal van Kees is www.youtube.com/devloggendebestemming 

DCIM100MEDIADJI_0044.JPG

Deel dit bericht via...