ALBLASSERDAM – In Alblasserdam zijn oplichters actief die zich voordoen als medewerkers van de apotheek. Dat meldt apotheek Dok11 in Alblasserdam. Charlotte Mallee-Dekker van de apotheek vertelt: “Er zijn oplichters actief in Alblasserdam die bij mensen (vaak ouderen) aanbellen met de melding dat ze van de apotheek zijn. Er wordt verteld dat ze even binnen willen komen, om iets over de medicijnen te bespreken.”

Mallee vervolgt: “Na binnenkomst en vertrek worden de mensen gebeld door ‘de bank’ met de vraag of ze hun pincode willen doorgeven in verband met een nieuwe betaalpas. De bankpas blijkt dan inderdaad uit huis verdwenen…”

Mallee van Dok11 benadrukt dat Dok11 Apotheek nóóit zonder telefonisch overleg bij iemand thuis komt om over medicijnen te praten. “Wij bellen onze patiënten altijd eerst om daarvoor een afspraak te maken. Dus wanneer mensen plotseling iemand van de apotheek voor de deur hebben die ze niet kennen, willen wij ze op het hart drukken om deze persoon NIET binnen te laten. Mensen kunnen bij twijfel bellen met de apotheek om dit te checken (0786912522). Liever een keer teveel bellen dan te weinig. Daarnaast: een bank belt NOOIT voor een pincode.”

Verder is het verstandig om bij een poging tot oplichting ook direct de politie te waarschuwen. Bij heterdaad: 112. Op een later moment: 0900-8844.