ALBLASSERDAM – Janine Verboom – Haak uit Alblasserdam is afgelopen jaar begonnen met het professioneel natekenen van huisdieren. Zij heeft zich gespecialiseerd in levensechte pasteltekeningen. Onder haar bedrijfsnaam Pastel & Paint art by Janine hoopt de Alblasserdamse veel mooie portretten te gaan maken. Janine is daarom op zoek naar nieuwe opdrachten.

Extra puntje halen
Vanuit haar woning en tuin aan de Waterpeper in Alblasserdam, met zicht op de molens van Kinderdijk, maakt Janine haar tekeningen. Aan één dierenportret wordt ongeveer vijftien uur lang gewerkt. Alles moet perfect zijn. “Ik teken mijn hele leven al graag. Bij werkstukken op school maakte ik altijd al een tekeningetje erbij voor een extra puntje, haha,” vertelt Janine, die zichzelf elke keer weer probeert te verbeteren.

Opdrachten
Het maken van pasteltekeningen is behalve een passie, inmiddels ook werk geworden. Janine is dit jaar voor zichzelf begonnen en heeft inmiddels diverse honden, een kat en een paard getekend. Nieuwe opdrachten zijn inmiddels van harte welkom. Mensen die hun hond, kat of ander (huis) dier na willen laten tekenen, kunnen via www.pastelandpaintartbyjanine.com contact opnemen. Op de website is ook meer informatie te vinden over de kosten en de mogelijkheden.

Foto
Voordat Janine aan de slag kan met haar pastelpotloden en krijt, heeft zij een scherpe foto van het na te tekenen (huis) dier nodig, zodat zij het dier tot in de kleinste details kan vastleggen. Vervolgens gaat zij aan de slag en maakt een schets met de contouren. In de uren erna wordt er laag voor laag gewerkt naar het eindresultaat.

Droom
De Alblasserdamse onderneemster hoopt dat veel mensen een dierenportret zullen laten maken. “Ik wil hier echt graag mijn werk van maken. Mijn droom is om net zo’n groot kunstenaar te worden als bijvoorbeeld Marjolein Kruijt. Ook hoop ik niet alleen opdrachten te maken, maar ook eigen werk te gaan verkopen.”

Meer informatie
Meer informatie over Janine en haar werk is te vinden op haar website www.pastelandpaintartbyjanine.com. Verder is zij te volgen op Facebook   en op Instagram.

In ruil voor bovenstaand verhaal, maakte Janine onderstaande tekening van de hond van de maker van dit artikel, Peter Stam. De tekening werd afgelopen week overhandigd.