ALBLASSERDAM – Ladies’ Circle Alblasserwaard heeft een cheque van 3.250 euro uitgereikt aan de voedselbanken Papendrecht en Alblasserdam. Na het moeten annuleren van hun Beer, Bubbles & Bingo van 27 maart 2020 kwamen de Ladies met het alternatief om een actie via sociale media op te starten voor de voedselbanken. Middels donaties van particulieren en bedrijven hebben zij een bedrag ingezameld. Verkochte bingotickets werden spontaan (deels) omgezet in een donatie en er kwamen extra donaties binnen.

Het opgehaalde bedrag is over de voedselbanken van Papendrecht en Alblasserdam verdeeld en zal gebruikt worden voor fruit- en groentepakketten. “De voedselbanken hebben namelijk een groot tekort aan groente en fruit, niet alleen in de Coronatijd. Om zo veel mogelijk groente en fruit te kunnen verkrijgen, hebben de Ladies daarnaast de samenwerking met een regionale groentewinkel gezocht. Hij zal de voedselbanken helpen met hun aankopen,” aldus Ladies’ Circle in een persbericht.