ALBLASSERDAM – Een kauw heeft vrijdag 12 juni 2020 urenlang aan een visdraad in een boom op het grasveld achter de Koekoekstraat in Alblasserdam gehangen. Het dier werd in de ochtend door buurtbewoners opgemerkt. Na een nieuwe melding, kwam de dierenambulance ter plaatse. Al snel bleek dat er ook brandweer nodig was, vanwege de hoogte.

De brandweer wist de vogel los te maken van de tak. Het dier werd overhandigd aan de dierenambulancemedewerkster.

De kauw wordt naar de Stichting Vogelklas Karel Schot gebracht om te zien wat de verwondingen zijn en of er zicht op herstel is.

In 2014, 2017 en 2018 kwam de brandweer ook al in actie vanwege vogels die met visdraad vastzaten aan takken. Ook bij de dierenambulance komt men heel geregeld in actie voor dergelijke meldingen. Volgens de dierenambulancemedewerkster is het belangrijk dat vissers heel zorgvuldig omgaan met hun visdraad. Dit om onnodig dierenleed te voorkomen.