ALBLASSERDAM – Een 16-jarige jongen uit Alblasserdam is donderdagavond 11 juni 2020 gewond geraakt, nadat hij in met zijn fiets in botsing kwam met een auto. De jongen fietste ter hoogte van de kerk aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam. Op de moment kwam er een auto aan vanuit de Cornelis Smitstraat. Op de kruising was verminderd (over)zicht, in verband met een hoge bedrijfsbus. De jongen fietste om de bus heen en botste daarna direct op de auto, die werd bestuurd door een man uit Urk.

Twee politievoertuigen en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De tiener is nagekeken door een ambulancemedewerker. De jongen had onder meer last van zijn voet. Hij hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis.

De politie heeft geholpen bij het invullen van de schadeformulieren. De verzekeringen gaan uitzoeken wie voor welke schade verantwoordelijk is. Daarbij wordt onder meer meegewogen dat de jongen van links uit een uitrit kwam, maar wel een zwakkere verkeersdeelnemer is en dat het zicht werd ontnomen door een bus die hoger was dan 2,40 meter en binnen vijf meter van een kruising geparkeerd stond.