ALBLASSERDAM – Ondanks de coronamaatregelen konden kinderen van 6 t/m 12 jaar woensdag 10 juni 2020 in Alblasserdam meedoen aan de Nationale Buitenspeeldag. In het totaal deden tachtig kinderen, verspreid over drie locaties mee. Op het voetbalveldjes langs het Buitenpad konden kinderen voetballen, bij de Natuur BSO op het terrein bij de scouting konden kinderen door een web van draden lopen en over een blote-voeten-pad lopen. Even verderop in het naastgelegen bos was een hut gebouwd, waar de kinderen werden voorgelezen.

En op het schoolplein van de oude Beukelmanschool aan de Lelsstraat (ParticiPand) konden de kinderen knutselen en krijten.

Het Alblasserdam Beweeg en Cultuurteam (ABC-team) en Jongerenwerk Jeugd-Punt hadden de krachten gebundeld om deze middag vol activiteiten mogelijk te maken. Meerdere organisaties in Alblasserdam werkten mee.

Bij de activiteiten gold het protocol voor verantwoord sporten van het NOC-NSF. Bovendien was voor deze middag een plan gemaakt dat officieel is goedgekeurd door de gemeente. De Buitenspeeldag vond plaats op meerdere locaties voor een beperkt aantal kinderen per activiteit. Daarom is het geen evenement en kon de buitenspeeldag, ondanks alle coronamaatregelen, toch worden gehouden. Wel was het noodzakelijk dat de kinderen zich vooraf zouden opgeven. Ouders mochten niet aanwezig zijn of komen kijken vanwege de geldende coronamaatregelen.

Deel dit bericht via...