ALBLASSERDAM – In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni 2020 is in Alblasserdam een kalfje te water geraakt. Het dier was net geboren en belandde in een sloot, naast de weilanden achter de De Savornin Lohmanweg. Een buurtbewoner, die rond 04.00 uur tv zat te kijken, hoorde geloei en ging kijken. Intussen belde hij de meldkamer van de politie. In eerste instantie dacht de man aan losgebroken dieren, zoals eerder al een keer gebeurde. Toen hij beter keek, zag hij dat een netgeboren kalf in de sloot stond.

Niet veel later werd brandweer Alblasserdam opgeroepen om te komen helpen. Twee brandweerlieden wisten het dier op de kant te trekken.

Omdat het kalf het koud had en extra zorg nodig had, werd de boer gebeld. Boer André van Houwelingen van Biokaas Kinderdijk kwam met een trekker en een kar ter plaatse. ‘Moeder’ en het bibberende ‘kind’ werden daarna opgehaald en meegenomen naar de boerderij aan de Molenkade.

Boer Van Houwelingen had niet verwacht dat het kalfje nu al geboren zou worden. De geboorte zou volgens ‘de administratie’ over een week of drie plaats moeten vinden. Of het dier iets te vroeg geboren is of dat de koe eerder is bevrucht dan genoteerd, is nog niet helemaal duidelijk. Het kalfje lijkt volgens de boer echter krachtig genoeg om te blijven leven.