ALBLASSERDAM – De brandweer en de ambulancedienst zijn in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juni 2020 uitgerukt voor een melding over koolmonoxide (CO) in een woning aan de Jonkerstraat in Alblasserdam. De bewoonster had de meldkamer gebeld, omdat zij vermoedde dat er in haar huis een te hoge concentratie CO aanwezig was. Metingen van de brandweer wezen uit dat dit inderdaad het geval was. Omdat koolmonoxide gevaarlijk en zelfs dodelijk kan zijn, kwam er ook een ambulance met spoed ter plaatse.

De bewoonster is per ambulance ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft voor de zekerheid ook in de naastgelegen woning metingen verricht. Daar werd geen verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten.

De nutsvoorzieningen in de woning van de vrouw zijn voor de zekerheid afgesloten. Later vandaag zal de woningcorporatie Woonkracht10 nader onderzoek doen naar het ontstaan van de verhoogde concentratie koolmonoxide.

Koolmonoxide is een gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Koolmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos. Hierdoor is het erg gevaarlijk en zelfs dodelijk. Er zijn speciale koolmonoxidemelders die afgaan, zodra de concentratie CO te hoog wordt.