ALBLASSERDAM – De politie heeft donderdag 4 juni 2020 een automobilist met úitstekende lading van de weg gehaald. Dit gebeurde op De Helling in Alblasserdam. Agenten vonden het geen uitstékende actie om een 5 meter groot zonnescherm in een personenauto te gaan rijden. Aan de achterkant en aan de zijkant van de auto stak de lading namelijk fors uit. Omdat dit gevaar voor het overige verkeer opleverde, werd de bestuurder staande gehouden.

De man vertelde dat hij het zonnescherm net had opgehaald, na een deal via Marktplaats.

De politie probeerden de man nog te helpen door te kijken of bij het tankstation wellicht een aanhanger gehuurd kon worden, die groot genoeg zou zijn voor het scherm. Het tweedehands zonnescherm bleek echter ook veel te groot voor een aanhangwagentje en dus moest de man het object uit zijn auto halen en in de berm achterlaten. Het scherm mag op een later moment alleen met geschikt vervoer worden opgehaald.

Agenten hebben proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Het boetebedrag is nog niet bekend, want de hoogte van de boete gaat bepaald worden door de officier van justitie.