KINDERDIJK – De politie heeft maandagmiddag 1 juni 2020 een verkeerscontrole gehouden langs de Lekdijk bij Kinderdijk. In anderhalf uur tijd kregen vijf personen een boete. Zo kreeg de bestuurder van een snorscooter een boete, omdat zijn voertuig veel te hard kon rijden. De man mocht lopend verder en moet zijn scooter binnenkort bij de RDW laten herkeuren. Verder werd iemand beboet omdat de snelheidsmeter van zijn voertuig defect was.

De derde boete was voor een bestuurder die een mobiele telefoon vast hield tijdens het rijden. Verder werd een automobilist bekeurd vanwege uitstekende lading en tot slot kreeg een bestuurder een boete voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

De controle duurde ongeveer anderhalf uur. In het totaal werden twintig voertuigen gecontroleerd. Er was ook extra aandacht voor luidruchtige motoren. Er werd gecontroleerd op het al dan niet aanwezig hebben van een DB-killer in de uitlaat van de motor. Tijdens de controle bleken er geen motorrijders de geluidsnormen te overtreden.