ALBLASSERDAM – Afgelopen dinsdag, 26 mei, zijn er vier verdachten aangehouden in een groot ondermijningsonderzoek. In het onderzoek werden op verschillende plaatsen zoekingen gedaan en o.a. 39 voertuigen en dure horloges in beslaggenomen. Eén van de onderzoekslocaties was in Alblasserdam op de Newtonweg. Gisteren zijn twee verdachten, een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Sliedrecht gehoord en heengezonden, zij zijn dinsdag aangehouden wegens medeplichtigheid aan witwassen en/of wapenbezit en blijven verdachten in het onderzoek.

Van de twee hoofdverdachten, een 50-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Papendrecht is de vrouw vandaag heengezonden. Ook zij blijft nog verdachte. De 50-jarige man is vandaag voorgeleid en door de rechter-commissaris geschorst onder voorwaarden, zo mag hij Nederland niet verlaten. Om daar zeker van te zijn moet de verdachte zijn paspoort inleveren. Ook moet hij zich beschikbaar houden voor politie en justitie. Beide Papendrechters werden afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van witwassen.

Onderzoek
Begin 2019 kwam bij de politie informatie binnen over een autoverhuurbedrijf in Alblasserdam. Voor het bedrijf stond al lange tijd een grote hoeveelheid elektrische (deel)auto’s waarmee ogenschijnlijk niet gereden werd en bedrijfsactiviteiten werden niet of nauwelijks waargenomen. Naar aanleiding van die informatie werd een langdurig onderzoek gestart, met als uiteindelijke resultaat de actiedag van afgelopen dinsdag.

Het onderzoek duurt voort, alle vier de aangehouden personen blijven verdachten in het onderzoek.

Bron: Openbaar Ministerie Rotterdam.