NIEUW-LEKKERLAND – Zwembad Schoonenburg aan de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland gaat vanaf woensdag 3 juni 2020 weer open. Wel gelden er diverse maatregelen in verband met de indamming van het coronavirus. Het zwembad laat in een persbericht weten: “Het heeft er om gehangen of buitenbad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland deze zomer haar poorten kon openen voor het publiek. Samen met de gemeente Molenlanden en stichting 5yes kan Sportfondsen het landelijk gelegen bad vanaf 3 juni 2020 openstellen. De openstelling is beperkt en niet iedereen zal tevreden zijn met de beperkte openstelling. De maatregelen omtrent het voorkomen van verspreiding van het Coronavirus zijn echter nog zo strikt dat het zwembad er het beste van moet maken.”

Het zwembad meldt verder: “Afgelopen dinsdag was er goed nieuws voor zwembad Schoonenburg. De gemeente Molenlanden gaf groen licht voor de openstelling van het bad. Dat betekent dat woensdag 3 juni het zwembad open kan. Er is dan ruimte voor banenzwemmen en vrijzwemmen voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar en gezinnen. Alles met beperkingen en maatregelen om veilig en verantwoord te kunnen zwemmen. Zo moet er bijvoorbeeld online gereserveerd worden voor banenzwemmen en gezinszwemmen. Voor die groepen geldt een maximum aantal bezoekers om de bekende anderhalve meter maatregel te kunnen waarborgen. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt die afstand maatregel niet zodat voor die groep geen maximum aantal bezoekers geldt en zij ook niet hoeven te reserveren.  De jeugd vanaf 13 jaar valt wel deels buiten de boot. Omdat voor hen een afstand beperking tot elkaar en anderen geldt kan er niet op een veilige en verantwoorde manier vrijzwemmen voor hen worden georganiseerd.  Banenzwemmen voor deze groep kan natuurlijk wel.”

Verder is in het persbericht te lezen: “Samen met de Stichting 5Yes zijn de medewerkers deze dagen de laatste hand aan het leggen aan de voorbereidingen voor de opening. Daar hoort natuurlijk ook een aparte routing bij i.v.m. de coronamaatregelen. Die maatregelen houden onder meer in dat iedereen verzocht wordt om met PIN te betalen, zo min mogelijk gebruik te maken van kleedruimtes en toiletten. De douches zijn niet beschikbaar en er is een alternatieve uitgang. Natuurlijk gelden ook de RIVM maatregelen. Die worden gehandhaafd door een speciale corona coördinator in het zwembad.”

Nieuw Lekkerlanders hebben hun zwembad altijd gesteund met de aankoop van abonnementen. Ook dit jaar zijn er abonnementen te koop voor banenzwemmen en de jeugd. Voor het gezinszwemmen niet omdat het bezoekersmaximum dit niet toelaat. De tarieven voor het gezinszwemmen zijn daarom verlaagd.  Alle openingstijden, tarieven en spelregels zijn te vinden op de website van het zwembad www.sportfondsennieuwlekkerland.nl. Daar kan ook een zwemplekje gereserveerd worden.