ALBLASSERDAM – Recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam wordt voorzien van camerabewaking. Vrijdag 29 mei 2020 is men begonnen met het plaatsen van het systeem. Het is de bedoeling dat er alleen opnames buiten de openingstijden worden gemaakt. Dit om de privacy van mensen in bijvoorbeeld zwemkleding te waarborgen. In het gebied is al jaren overlast in de vorm van vernielingen en baldadigheid.

De gemeente Alblasserdam laat in een persbericht weten: “Het doel van de camera is het beschermen van gemeentelijke eigendommen en registratie van onbevoegd betreden van een ’s nachts afgesloten gebied. Deze bewakingscamera registreert ’s nachts tussen 0.00 tot 5.00 uur activiteiten als niemand zich in het Lammetjeswiel mag bevinden. De camera blijft tot 1 oktober 2020.”

Door het plaatsen van de camera krijgen de gemeente en politie zicht op de veroorzakers van vandalisme en overlast in het Lammetjeswiel, zo luidt de verklaring. “De gemeente vertrouwt erop dat overlast en vandalisme hiermee voorkomen wordt. Bordjes bij de ingangen geven aan dat er ’s nachts cameratoezicht is. Tijdens deze periode wordt gewerkt aan een raadsvoorstel met definitieve maatregelen, waarin bovenstaande wordt opgenomen. De direct omwonenden en belanghebbende partijen worden betrokken bij dit proces,” aldus de gemeente Alblasserdam.