ALBLASSERDAM – Na jaren verlaten de Alblasserdamse wijkagenten begin juni het politiebureau aan de Goudsbloemstraat. Zij verhuizen naar een nieuw steunpunt in het vernieuwde gemeentehuis in Alblasserdam. Het oude politiebureau aan de Goudsbloemstraat werd op 31 december 1964 in gebruik genomen en in februari 1965 officieel geopend. Het bureau was toen het grootste (en mooiste, vond men) van het ‘district Dordrecht’. Met het nieuwe steunpunt in het gemeentehuis, zal het oude politiebureau definitief worden gesloten.

Korte lijntjes
Jolanda van Putten, operationeel expert wijkagent, laat op de website van de gemeente Alblasserdam weten dat zij zin heeft in de nieuwe werkplek, omdat deze centraal ligt en omdat in het gemeentehuis meerdere partners van de politie zitten. “Ik verwacht dat die korte lijntjes goed zijn voor de samenwerking,” aldus Van Putten.

Basisteam Drechtsteden buiten
Naast Jolanda van Putten werken wijkagenten Arjan de Haan, Martin Stam en Barry Windhouwer in Alblasserdam. Het viertal maakt deel uit van het basisteam Drechtsteden Buiten van de politie-eenheid Rotterdam. Dit team is actief voor Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. ,,Wij vieren werken vast in Alblasserdam. Dat heeft als voordeel dat wij het dorp en de inwoners kennen en zij ons”, zegt Jolanda van Putten. Als operationeel expert heeft zij een coördinerende rol. Ook houdt ze zich bezig met problematiek die het gebied overstijgt en met diverse veiligheidsthema’s.

Bezoek
De wijkagenten werken vanuit steunpunten. Deze locaties zijn niet open voor het publiek. ,,Om bijvoorbeeld aangifte te doen zijn mensen welkom bij het bureau in Papendrecht en in Zwijndrecht”, legt Jolanda uit.  Het nieuwe steunpunt in het gemeentehuis zal gaan dienen als uitvalsbasis voor de vier wijkagenten. Er kunnen wel bezoekers op afspraak ontvangen worden.

Oude politiebureau
Wat er met het oude politiebureau gaat gebeuren, is nog niet bekend.