ALBLASSERDAM – De 55-jarige man uit Alblasserdam die ernstig ziek was, nadat hij in maart op zijn werk besmet was geraakt met het coronavirus, is weer thuis. Ruim twee maanden lang lag hij in het ziekenhuis, waarvan een groot deel op de IC. Een aantal weken ging het ontzettend slecht met de gezondheid en was de man in levensgevaar.

Hoewel de Damdorper nog zeker niet de oude is, mag hij wel thuis verder op gaan knappen en revalideren. De vijftig is werkzaam bij de politie. Er waren diverse keren politieacties, omdat de man en zijn familie een hart onder de riem te steken. Zo reden er tien politiewagens door de wijk met zwaailicht aan, waarbij het lied You’ll Never Walk Alone ten gehore werd gebracht. Ook in Rotterdam werd een speciale actie door de politie gehouden.

In Alblasserdam zijn tot nu toe 39 mensen officieel besmet (geweest) met corona. Tien van hen hebben in het ziekenhuis gelegen en drie zijn er overleden. Daarnaast zijn er twee Alblasserdammers overleden die het virus naar alle waarschijnlijkheid hadden, maar niet officieel zijn getest.

 

De overheid heeft extra maatregelen genomen om brede verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Iedereen in Nederland is gevraagd om thuis te blijven bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Daarom brengt GGD Zuid-Holland Zuid deze informatie niet meer naar buiten via social media. Wel blijven we het aantal positieve testen in de regio voorlopig melden op onze website. Hieronder vindt u het overzicht.

Het testbeleid m.b.t. COVID-19 is veranderd. In onze regio testen we vanaf 6 april 2020 zorgmedewerkers intensief op aanwezigheid van het COVID-19 virus. Dat doen we naar aanleiding van een aanpassing in het landelijke testbeleid. Het gewijzigde testbeleid heeft gevolgen voor het aantal positief geteste inwoners.

Let op: Het is mogelijk dat wij andere cijfers melden dan het RIVM. Dit kan komen door verschillen in het moment van het invoeren van de cijfers in onze systemen.

Situatie rondom COVID-19 voor regio Zuid-Holland Zuid 26 mei 2020

Woongemeente (woonachtig in) Positieve testen
(update 19 mei, 17:00 uur) *
Opgenomen in ziekenhuis (of geweest) Overleden
Alblasserdam 39 10 3
Dordrecht 386 81 32
Gorinchem 142 20 15
Hardinxveld-Giessendam 35 3 2
Hendrik-Ido-Ambacht 48 8 5
Hoeksche Waard 276 72 21
Molenlanden 106 22 9
Papendrecht 68 10 7
Sliedrecht 55 10 5
Zwijndrecht 145 27 17
onbekend 2 0 0
Totaal 1302 263 116