OUD-ALBLAS – Een 47-jarige man uit Leerbroek is vrijdagmiddag 22 mei 2020 gewond geraakt, na een val met zijn elektrische 45-kilometer-fiets in Oud-Alblas. De man reed over de Dorpsstraat. Ineens voelde hij iets geks. Even dacht hij aan een lekke band, maar enkele seconden later bleek dat een onderdeel tussen het stuur en de voorvork van zijn Stromer e-bike spontaan was afgebroken. De man kwam ten val en liep letsel aan zijn gezicht en benen op.

Een ambulance kwam ter plaatse. Ambulancepersoneel verzorgde de wonden. De Leerbroeker hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Ook de politie kwam, op verzoek van de ambulancedienst ter plaatse, om de situatie vast te leggen. De Stromer was nog maar een paar maanden oud.

De Stromer is een elektrische fiets; een speed-pedelec. Sinds 1 januari 2017 (met een overgangsregeling tot 1 juli 2017) geldt in Nederland een speed-pedelec, gedefinieerd in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 als een elektrische bromfiets met trapondersteuning wanneer de aandrijfkracht aanhoudt als het voertuig de snelheid van 25 km per uur overschrijdt. Daarvoor gold deze als snorfiets.