Advertorial
ALBLASSERDAM – Na veel pas en meet werk en goed overleg komen er pontons te liggen in de Alblas. Hierdoor wordt een ‘1,5 meter terras’ gecreëerd. Dankzij een goede lokale samenwerking tussen DAR-bouwadvies, Firma Damsteegt, Aphoutconstucties en gemeente Alblasserdam kan Le Barrage het terras weer openen en voldoen aan de vele reserveringsaanvragen. Donderdag 21 mei 2020 ging het fornuis weer aan. Vanaf die dag startte alvast de ‘delivery’ en ‘take away’ vanuit le Barrage.

Ook met Pinksteren zal er naast afhalen op beide dagen gratis bezorgd worden tussen 12:00-20:00. De gerechten zijn online te bestellen via www.lebarrage.nl.

Nadat bekend werd dat de terrassen weer open mochten stroomde de reserveringen binnen bij Le Barrage. De reacties zijn hartverwarmend en veel mensen kijken ook reikhalzend uit naar een terrasje in de zon met een hapje en een drankje.

Voor eigenaar Bjorn van Dijl is het een constant schakelen. Maar een ondernemer houdt van een uitdaging en deze periode vraagt om creativiteit, zoals de lokale samenwerking nu met het realiseren van de pontons. Ook de nieuwe tak van sport vanuit Il Mercato met het afhalen van gerechten vroeg om creativiteit. Vanuit het Papendrechtse Italiaanse restaurant aan de markt zijn de favoriete gerechten van de Willaertsgroup bereid.

“We begonnen met de pizza’s en de pasta’s van Il Mercato, daarnaast wat klassiekers uit de keuken van Willaerts. De vraag naar de sushi van Le Barrage was enorm en daarom zijn toegevoegd aan het assortiment. Er is een webshop gemaakt om het bestellen eenvoudigere te maken. De businesslunch is toegevoegd. Delivery opgestart. Op Moederdag hebben we een geweldige dag gehad met een box vol met smaakmakers van Le Barrage. Binnen no-time waren we uitverkocht en we hebben heel veel moeders blij mogen maken,” aldus Bjorn van Dijl.

Van Dijl kijkt uit om Le Barrage weer volledig operationeel te maken. “Nog even een weekje koken voor de take away en dan weer gasten over de vloer. Ook de sloepjes varen weer vanaf 1 juni in combinatie met een lunch/ diner of met een picknickmand met smaakmakers mee aan boord. Alles uiteraard volgens de regels. Belangrijk voor een gezonde samenleving. We kijken uit naar het geluid van poppende kurken, rammelende glazen en de blije gezichten van onze gasten op 1 juni. Take away vanaf donderdag 21 mei 7 dagen per week van 12:00 – 20:00 bestel via www.lebarrage.nl Free delivery op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei), pinksterweekend (zondag 31 mei en maandag
1 juni) Reserveer telefonisch voor lunch/diner/borrel vanaf 1 juni +31(0)78 – 740 0015