ALBLASSERDAM – Deze week is Hak BV begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het vervangen van de riolering in de Willem Dreeshof in Alblasserdam en het ophogen van de verzakte straat. Voor buurtbewoners is er op het grasveld langs de Abraham Kuyperstraat een tijdelijke parkeervoorziening gemaakt met stalen platen op het veld. De platen worden in de loop van week 31 (eind juli 2020) weer weggehaald, meldt de gemeente Alblasserdam.

In de nacht van dinsdag op woensdag 20 mei 2020 heeft de politie direct al diverse parkeerboetes uitgeschreven in de Willem Dreeshof. Buurtbewoners parkeerden hun auto niet correct, omdat er niet voldoende parkeerplaatsen meer waren. Een aantal vakken is bezet met werkmaterieel. Een buurtbewoonster meldt dat er ‘sowieso vijf bekeuringen’ zijn uitgedeeld. De buurtbewoners laten weten erg teleurgesteld te zijn in de actie om direct een boete uit te schrijven. “Wij wisten helemaal niet dat er al gebruik gemaakt kon worden van die nieuwe parkeerplaatsen. De auto’s stonden in de straat en naast de bloembakken, maar ze stonden wel zo dat de hulpdiensten er gewoon nog bij konden. Dit is wel heel zuur. Dit is gewoon burgertje pesten. Als er gedonder is in het Lammetjeswiel of in het park, hebben ze andere prioriteiten.”

De bestrating in de Willem Dreeshof is ernstig verzakt. Belangrijke uitgangspunten voor de opknapbeurt zijn onder meer:

  • het deels vervangen van het hoofdriool
  • het vervangen van alle huisaansluitingen vanaf het hoofdriool tot en met het ontstoppingsstuk
  • het ophogen en opnieuw bestraten van de straat (hergebruik bestratingsmateriaal)
  • het creëren van een veilige verkeerssituatie
  • het behoud van de vier moeraseiken in de fietsdoorsteek Wiardi Beckmanstraat-Blokweerweg