ALBLASSERDAM – Recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam is woensdagmiddag 20 mei 2020 weer toegankelijk gemaakt voor publiek. Sinds maart was het gebied afgesloten met hekken. Het college besloot het Lammetjeswiel te sluiten, omdat er meldingen binnen waren gekomen over ‘baldadigheid’ en ‘overlast’. Woensdagmiddag werden de hekken weggehaald en in de avond kon men voor het eerst sinds de afsluiting 57 dagen geleden genieten van de zonsondergang, het strand en het water.

Tijdens de afsluiting is er veel werk verzet in het gebied. Er is een amfitheater aangelegd en er is nieuw gras ingezaaid. Het deel waar gras is ingezaaid, blijft voorlopig nog wel afgesloten met hekken.

Burgemeester Jaap Paans meldt via Twitter: “Ook in het Lammetjeswiel – en daar nog meer dan elders – geldt: houd je aan de hygiëne voorschriften en aan de afstand regels! Mensen uit 1 gezin binnen 1,5 meter. Oproep aan ieder: #houdafstand wees zuinig op dit zo gewaardeerde gebied en geef het groeiende gras een kans.”