ALBLASSERDAM – Een bestelwagen is woensdagavond 20 mei 2020 in volle vaart op een personenauto gebotst op de N915 bij Alblasserdam. Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond ter hoogte van de kruising met de op -en afrit van de A15. Vanaf de afrit van de A15 kwam een 18-jarige vrouw uit Alblasserdam met haar auto gereden. Toen voor haar het verkeerslicht op groen sprong, ging zij rijden. Op dat moment kwam er vanaf de Grote Beer (N915) een 21-jarige man met een bestelbus. De man verklaarde nog net door het gele / oranje verkeerslicht te zijn gereden. Een botsing op de 80-weg was het gevolg.

Een ambulance kwam ter plaatse om de 18-jarige Alblasserdamse na te kijken. Ondanks de grote impact, hoefde de vrouw uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelwagen bleef ongedeerd.

Een bergingsbedrijf heeft de beide voertuigen van de weg gehaald. Rijkswaterstaat heeft ervoor gezorgd dat het wegdek is gereinigd. Getuigen van het ongeval, die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen hun verhaal nog delen met de politie via het nummer 0900-8844.