ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans verwacht dat hij de afsluiting van recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam in de komende dagen kan opheffen. Dat meldde Paans dinsdagavond 19 mei 2020, tijdens de online gemeenteraadscommissievergadering. Op welke dag precies het gebied weer toegankelijk wordt, is nog niet bekend. De verwachting is dat dit in ieder geval nog voor het einde van de week zal zijn. Ook de afsluitingen van de sportparken Souburgh en Molenzicht in Alblasserdam zullen dan worden ingetrokken.

Nachtelijk verblijf verboden
Paans vertelde hierover: “Voor de sportparken geldt nog steeds een beperkt regime onder de noodverordening. Het Lammetjeswiel komt gewoon weer vrij voor het publiek. Overigens wel met de beperkingen die onze eigen APV daarin stelt. We zullen maatregelen treffen tegen nachtelijk verblijf in het gebied, want dat is volgens de APV verboden. We zijn met de laatste voorbereidingen bezig voor het weer open kunnen stellen en het regelen van toezicht overdag en na sluiting in de nacht.”

Sinds 24 maart dicht
Recreatiegebied het Lammetjeswiel en de sportparken Souburgh en Molenzicht werden 24 maart 2020 gesloten. Volgens de gemeente Alblasserdam was dit nodig, vanwege baldadig gedrag en overlast. De afsluiting werd gedaan op grond van artikel 2.47A van de Algemene Plaatselijke Verordening Alblasserdam 2019. Het besluit is op 24 maart genomen door het college van burgemeester en wethouders. “Met dit besluit hoopt het college van B&W verdere overlast en baldadigheid te voorkomen,” zo meldde de gemeente.

Alsnog vernielingen
In de afgelopen weken vonden er ondanks de afsluiting van het Lammetjeswiel, alsnog vernielingen plaats. Zo werden onder meer de afsluithekken kapot getrapt en een boomstam in brand gestoken. Verder kropen sommige mensen onder de hekken door, om zo alsnog in het afgesloten gebied te verblijven.