ALBLASSERDAM – Het dagelijks bestuur van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Alblasserdam heeft in overleg met de predikanten van de vier wijkgemeenten (Grote Kerk, Ontmoetingskerk, Ichthuskerk en Havenkerk) en de predikant van de Elthetogemeente besloten om, naar aanleiding van de adviezen van de regering en de landelijke PKN, na 1 juni 2020 weer voorzichtig te willen starten met het uitbreiden van het bezoekersaantal naar 30 aanwezigen tijdens een kerkdienst.

Lenie van der Heide laat namens de Protestantse Gemeente Alblasserdam weten: “Denk daarbij dan vooral aan het uitbreiden van bijvoorbeeld een zanggroep en een bredere vertegenwoordiging vanuit de kerkenraad. De komende maanden zullen  worden benut om de ruimten in de kerkgebouwen zó in te richten dat die volledig voldoen aan de coronavoorschriften. In de uitzendingen van de online diensten komt voorlopig geen verandering. Het moderamen zal, bij wijziging van de richtlijnen, hier direct op reageren.”

In verband met de coronacrisis waren er tijdens kerkdiensten nog maar een paar mensen toegestaan in de kerk.