ALBLASSERDAM – De kledingbank in Alblasserdam gaat vanaf woensdag 3 juni 2020 open. De vestiging aan de Randweg was enige tijd gesloten in verband met de coronacrisis. “Nu er weer enige ruimte komt om ons te bewegen, zijn wij direct bereid ons werk, voor hen die dit zo nodig hebben, te hervatten,” laat kledingbankvoorzitter Wim Vos weten. De kledingbank is bedoeld voor mensen die het financieel niet breed hebben. Zij kunnen daar terecht voor kleding.

De kledingbank is 3 juni vanaf 13.30 tot 16.00 uur open. Er gelden werden voorwaarden. Zo mogen er maximaal twee mensen tegelijk naar binnen, moeten mandjes na gebruik gedesinfecteerd worden, kan er geen gebruik gemaakt worden van het toilet, moet men anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren en kan er geen kleding gepast worden. Wel is het mogelijk om kleding die niet past, later weer te ruilen.

Wim Vos vertelt: “Alle kleding die wij u kunnen aanbieden is soms nog nieuw en anders is het geschonken door mensen die het over hebben. Het is allemaal nagekeken en alleen goed bruikbare kleding hangt in de rekken.”

Vos vervolgt: “Wij weten dat we veel inwoners van Alblasserdam hiermee kunnen helpen. De reden en de oorzaak dat u even geen geld heeft om kleding te kopen gaat onze vrijwilligers niet aan. Maar het feit dat het zo is wel. Daarom zetten wij ons in om mensen die het moeilijk hebben te helpen. Daar kan kleding dikwijls een heel dankbaar onderdeel van zijn en er hangt volop mooie kleding voor u gereed. Maar het belangrijkste is: Voelt u zich vooral welkom. Met vriendelijke groet en een warm welkom, volg het wandelpad naast Randweg 118 in Alblasserdam.”