ALBLASSERDAM – Sinds de afsluiting van het Lammetjeswiel in Alblasserdam, weken veel hondenbezitters uit naar onder andere het Buitenpad. Ook op de Boezemkade richting museummolen De Blokweer (Blokkerse Wip) waren beduidend meer viervoeters te zien. Sinds deze week is het groene wandelpad daar echter afgesloten met een hek met sloten.

Lotte Kaattee, woordvoerster van Waterschap Rivierenland laat weten: “Het gaat om een boezemkade waarover een zogeheten groen wandelpad loopt. Dit stuk kade is verpacht. Binnenkort komen daar schapen over te lopen. Vandaar dat de hekken op slot zijn gezet. Wel wordt er snel een zogeheten ‘overstap’ geplaatst, zodat wandelaars gemakkelijker over het hek kunnen klimmen. Het pad is dus niet voor wandelaars afgesloten.”

Voor honden en andere huisdieren is het terrein echter niet toegankelijk. Kaattee vertelt: “Men mag niet met de hond (of andere huisdieren) over een boezemkade lopen. Dat was voor de afsluiting ook al zo. Dat staat ook in de zogeheten ‘keur’ vastgelegd.”