ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft via de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid extra toezichthouders ingezet om iedere dag toezicht te kunnen houden op de maatregelen uit de Noodverordening. Deze toezichthouders zijn onder andere van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Zij doen dit door heel Alblasserdam, maar hebben extra aandacht op locaties waar het drukker kan zijn, zoals Winkelcentrum Makado en bouwmarkt Hornbach.

Ook het afgelopen weekend is er op veel verschillende locaties in Alblasserdam toezicht gehouden, zoals winkelcentrum Makado, Hornbach en Kortlandsche Kade. Hierbij zijn diverse mensen, zowel jongeren als volwassenen, aangesproken op het houden van 1,5 meter afstand en het volgen van de juiste route. Van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid reden vier auto’s door Alblasserdam.

Burgemeester Paans vertelt: “Het is zo belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden, want de gezondheidscrisis is nog niet voorbij. En sterker nog, als we ons er niet aan houden bestaat de kans op een tweede golf. En dat wil niemand. We willen uiteindelijk allemaal meer vrijheid. Dat krijgen we ook stapje voor stapje en het is aan onszelf dat we dit weer terugverdienen. We zijn samen verantwoordelijk! Gelukkig gaat het over het algemeen ook goed in ons dorp.”

De burgemeester vervolgt: “Ik snap ook dat het aanlokkelijk is om bij mooi weer erop uit te gaan, maar laten we ons gezonde verstand blijven gebruiken. Ook het massale bijeenkomen door jongeren ouder dan 12 jaar, zoals afgelopen weekend op de Ponykade, op het water en langs de boezem is verboden en kan ertoe leiden dat we die gebieden moeten laten afsluiten. En als er een bekeuring wordt uitgeschreven kost dat meteen € 400, inclusief strafblad. Daarom mensen houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en doe alleen de boodschappen, niet samen.”

Foto’s: ingezonden.