ALBLASSERDAM – In de afgelopen periode werd er al diverse keren in beslotenheid over vergaderd in Alblasserdam, waaronder door de gemeenteraad, maar woensdag 6 mei 2020 is er duidelijkheid over de nieuwbouwplannen in de wijk Waterhoven in Alblasserdam. Het blijkt dat de gemeente de samenwerkingsovereenkomst met ontwikkelaar Klein Alblas heeft beëindigd. In een persbericht wordt als reden gemeld: “De gemeente en Klein Alblas werden het niet eens over het gezamenlijk ontwikkelen van de laatste 23 projectwoningen aan de Stenen Kamer, de Paardenboonhof, de Raapzaadhof en de Vlashof.”

Zo snel mogelijk afbouwen
Onderhandelingen over aanpassing van de afspraken over de ontwikkeling van deze woningen hadden geen resultaat. “We gaan met andere marktpartijen in overleg om deze woningen alsnog te kunnen bouwen. We willen nog steeds de wijk zo snel mogelijk afbouwen,” laat de gemeente weten.

Juridisch dispuut
Waarop de beide partijen nu precies niet over uitkwamen, blijft onduidelijk. “We werden het niet eens over nadere afspraken over de uitvoering van de overeenkomst. Meer kunnen we hierover niet zeggen omdat het een juridisch dispuut betreft,” laat een gemeentewoordvoerster weten.

Vrije kavels
De beëindiging van de overeenkomst betreft niet de 11 vrije kavels aan de Raapzaadhof en de Vlashof. De verkoop van de vrije kavels blijft in handen van Klein Alblas. De (toekomstige) bewoners van Waterhoven zijn door de gemeente op de hoogte gebracht.

Klein Alblas
Klein Alblas CV is een samenwerking van gebroeders Blokland en Blauwhoed waarbij gebroeders Blokland de bouwer is en Blauwhoed de ontwikkelaar. Het is een CV, een coöperatieve vennootschap.