ALBLASSERDAM – Een 33-jarige man uit Alblasserdam is woensdagmiddag 6 mei 2020 gewond geraakt, nadat hij werd aangereden op de Grote Beer (N915) in Alblasserdam. De Damdorper stond met zijn scooter bij de verkeerslichten te wachten, ter hoogte van de kruising met De Helling. Toen de man groen licht kreeg, stak hij over. Van links kwam op dat moment echter ineens een auto door het rode licht gereden. De automobilist botste tegen de scooterrijder. De scooterrijder kwam daarbij onder meer op de voorruit van de auto terecht.

De dertiger uit Alblasserdam had met name last van zijn enkel en is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

De politie heeft ter plaatse onderzoek laten doen door de ongevallendienst. De automobilist uit Zwijndrecht vertelde dat hij onderweg was naar Hornbach en onderaan de brug naar links wilde afslaan. Op het laatste moment bedacht hij zich en ging hij alsnog rechtdoor. De automobilist had er echter geen erg in dat het verkeerslicht voor ‘rechtdoor’ op dat moment op rood stond. Alleen het verkeerslicht van de rijstrook naar links stond op groen.