ALBLASSERDAM – Bij de voedselbank in Alblasserdam komen steeds minder etenswaren binnen via de acties bij de supermarkten in het dorp. Daarom doet de voedselbank een oproep om de organisatie te blijven steunen met het doneren van voedsel of met geld.

Conny Bot-Stam, Secretaris Voedselbank Alblasserdam vertelt: “Sinds enkele weken houdt Voedselbank Alblasserdam een inzamelactie van houdbare producten bij drie supermarkten in Alblasserdam. Tot nu toe is er al veel opgehaald. Ook financiële giften mochten wij van vele mensen ontvangen. Hartelijk dank aan alle gulle gevers voor deze ondersteuning! Helaas loopt de opbrengst nu terug. Ook missen wij de opbrengsten van inzamelingen op scholen en in kerken en winkelwagenacties bij een supermarkt.”

Conny vervolgt: “Iedere week verzorgen wij voor ruim 90 cliënten een verantwoord samengesteld voedselpakket en dat willen we graag blijven doen. Daarom doen wij een oproep aan allen om ons te helpen bij het op peil houden van de voorraad. Dit kunt u doen door het kopen van houdbare producten bij de supermarkten Plus, Dirk en Coop zoals: pasta rijst blik/pot groenten, houdbare melk, blikje knakworst/vis, pannenkoekmix. Na de kassa kan het gekochte artikel in de daarvoor bestemde krat van de Voedselbank worden gezet. Ook staan er kratten in de Havenkerk waar u terecht kunt op dinsdagavond van 19.00-20.30 uur en op donderdagmiddag van 16.00-17.30 uur.”

Maakt u liever een gift over, dan kan dit op NL84 RABO 0159 9167 20 t.n.v. Stichting Voedselbank Alblasserdam. “Alvast heel erg bedankt, mede namens alle cliënten.”