ALBLASSERDAM – Leen Kooiman (72) en Nel Kooiman – Onderdelinden (68) uit de Begoniastraat in Alblasserdam vieren vrijdag 1 mei 2020 dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Vanwege de uitbraak van het coronavirus verloopt de dag echter wel anders dan gepland. Normaal zou bijvoorbeeld de burgemeester een felicitatiebezoek brengen. Ook stond er al een vakantie met de familie gepland. “Het feest is uitgesteld tot betere tijden,” vertelt het echtpaar.

Blokweer
Leen Kooiman is een bekend gezicht in Alblasserdam. Hij werkte jarenlang als badmeester in zwembad Blokweer en werd later bedrijfsleider van het gelijknamige sportcentrum. Acht jaar geleden na hij daar afscheid om daarna met pensioen te gaan. Mevrouw Kooiman werkte onder andere bij de beddenzaak Beter Bed in Rotterdam.

Dansclub
Het echtpaar leerde elkaar kennen in dansclub Dancing in Barendrecht. Meneer woonde toen in Oud-Beijerland en mevrouw in Poortugaal. In 1970 traden de twee in het huwelijk in Poortugaal. Leen en Nel woonden de eerste vijf jaar van hun huwelijk in Vlissingen. Sinds 1975 wonen zij in Alblasserdam.

Kinderen
Leen en Nel kregen vier kinderen en hebben inmiddels acht kleinkinderen. De vitale Damdorpers trekken er nog regelmatig op uit om te fietsen en te wandelen. Verder kunnen de twee genieten van vakanties en puzzelt mevrouw nog altijd graag. “Schrijvende puzzels en leggende puzzels,” verduidelijkt ze.

Vakantie?
Op een later moment hoopt het gouden echtpaar samen met de kinderen en kleinkinderen het jubileum te vieren met een vakantie in Turkije. “Misschien volgend jaar, maar alles is onzeker. Het is afwachten.”