ALBLASSERDAM – Vanaf maandag 4 mei 2020 wordt er tussen 11.00 en 16.00 uur weer weekmarkt gehouden op het Wilgenplein in Alblasserdam. Vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis werd de markt in de afgelopen weken niet gehouden. Dit was met de noodverordening van toen niet toegestaan. Deze week is een nieuwe noodverordening van kracht in de regio. Daarin is opgenomen dat de markt weer is toegestaan. De markt wordt wel in een aangepaste vorm gehouden. Zo geldt er éénrichtingsverkeer en moeten mensen nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Verder is eten en/of drinken niet toegestaan. De gemeente Alblasserdam meldt in een persbericht toe te zullen zien op strakke naleving van de regels in winkelcentra, tuincentra en (bouw-) markten door pandeigenaren, winkeliers, ondernemers en winkelend publiek.

Foto: Wilgenplein Alblasserdam / archief