ALBLASSERDAM – In Alblasserdam wordt op 5 mei 2020 een stoepkrijtwedstrijd gehouden. Burgemeester Jaap Paans heeft Jeugdland Alblasserdam gevraagd om de wedstrijd te organiseren voor kinderen tot en met twaalf jaar uit Alblasserdam. “Maak op 5 mei, voor je huis of op een openbaar plein, een tekening met als thema ‘75 jaar vrijheid’. Maak een foto van de krijttekening en mail deze foto op 5 mei voor 17.00 naar info@jeugdlandalblasserdam.nl met je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer erbij,” zo luidt de opdracht.

Verder wordt er op 5 mei een grote stoepkrijttekening gemaakt op het terrein van Landvast; de thuisbasis van Jeugdland. Mensen die daar mee willen krijten, kunnen zich opgegeven via bovengenoemd mailadres. Opgeven kan tot 2 mei.

De winnaar(s) worden op 6 mei bekend gemaakt, de burgemeester maakt hierna een afspraak met de winnaar(s), om op gepaste afstand de prijs uit te reiken. De prijs is afkomstig van een lokale winkelier.

In de afgelopen dagen werden al diverse stoepkrijttekeningen gemaakt in Alblasserdam. (zie onderstaande foto’s)